Aangeraden Verzekeringen

Deze verzekeringen kan je best echt wel hebben...

Wij helpen je met het selecteren van de juiste soorten verzekeringen in je eigen portfolio. We bekijken alleen de types verzekeringen waarvan wij vinden: "deze heb je echt wel nodig".

Geniet van onze gratis site. We hebben er erg hard aan gewerkt, en we zijn er trots op!

Schuldsaldoverzekering

Iedereen loopt uiteraard het risico plotseling te overlijden. Dit is iets waar niemand graag aan denkt, maar het is toch goed om er even bij stil te staan, zeker wanneer er grote schulden worden aangegaan. Het plotselinge verlies zal voor de nabestaanden al een enorme emotionele klap zijn, maar het zou extra vervelend zijn als hier ook nog een financiŽle klap achteraan komt.

Wanneer er een grote schuld wordt aangegaan, zoals een woonkrediet, is het aangeraden om een schuldsaldoverzekering af te sluiten. Met een schuldsaldoverzekering kan het risico op een grote financiŽle klap voor nabestaanden bij overlijden worden afgedekt. Zo is het bij een hypotheek die twee partners samen afsluiten vaak voor een van beiden niet mogelijk de hypotheek te blijven betalen wanneer de ander komt te overlijden. Het inkomen van een van de partners is niet hoog genoeg om de kosten van de schuld op te brengen en deze uiteindelijk te voldoen. Het is daarom aangeraden om een schuldsaldoverzekering af te sluiten en er zo voor te zorgen dat het krediet alsnog afbetaald zal kunnen worden zonder dat de nabestaanden in de financiŽle problemen komen.

Verzekerd bedrag

Het is voor iedereen verschillend welk bedrag of percentage het best verzekerd kan worden door middel van een schuldsaldoverzekering. Zo kunnen de beide partners er bijvoorbeeld voor kiezen om allebei een verzekering voor 50% van de waarde te nemen. In dat geval is het totaal 100% en is de totale schuld verzekerd. Het nadeel hiervan is dat bij het overlijden van een van de partners, de ander nog altijd de helft van de schuld op dient te brengen. Wanneer er een scheve inkomensverhouding bestaat, omdat de man bijvoorbeeld werkt en de vrouw vooral het huishouden doet, zal de vrouw te weinig inkomen genereren om de helft van de schuld te blijven betalen. In zo'n geval is het beter om een andere verdeling van de percentages te kiezen of het totaal verzekerde bedrag wat hoger te maken.

Zo kan er ook worden gekozen voor een dubbele verzekering van 100%. Wanneer een van de partners komt te overlijden is dan te allen tijde het totale bedrag alsnog verzekerd en raken de nabestaanden niet in de financiŽle problemen als gevolg van de betalingsverplichting voor de schuld waarvoor de verzekering is afgesloten. Het nadeel hiervan is dat de premie voor de schuldsaldoverzekering op deze manier erg hoog wordt en de kosten van de lening dus nog veel verder oplopen.

Het is daarom doorgaans aangeraden om een dekking te zoeken tussen de 100% en 200%. Houd hierbij ook vooral rekening met de huidige inkomensverdeling. Het is namelijk mogelijk om ongelijke percentages te verzekeren, waardoor beide partners de mogelijkheid hebben de lening te houden wanneer de ander komt te overlijden, zonder hierbij in financiŽle moeilijkheden te raken. Op deze manier kan een schuldsaldoverzekering ervoor zorgen dat de nabestaanden bij het overlijden van de kredietnemer in ieder geval niet te maken krijgen met een financiŽle klap. De emotionele klap zelf is vaak als erg genoeg, waardoor dat wel zo prettig is.