Aangeraden Verzekeringen

Deze verzekeringen kan je best echt wel hebben...

Wij helpen je met het selecteren van de juiste soorten verzekeringen in je eigen portfolio. We bekijken alleen de types verzekeringen waarvan wij vinden: "deze heb je echt wel nodig".

Geniet van onze gratis site. We hebben er erg hard aan gewerkt, en we zijn er trots op!

Autoverzekering

Een autoverzekering valt iedereen aan te raden en is daarnaast zelfs wettelijk verplicht in BelgiŽ. Dat wil zeggen, de meest goedkope en minst uitgebreide variant van de autoverzekering is verplicht. Het gaat hierbij om de autoverzekering tegen de Burgerlijke Aansprakelijkheid. Dezelfde verplichting geldt ook voor mensen met een motor of een scooter. In alle drie de gevallen is de verzekering tegen de Burgerlijke Aansprakelijkheid verplicht voor iedereen die met zijn of haar voertuig de openbare weg op wenst te gaan.

Op deze manier kan een slachtoffer van verkeersongeval of aanrijding er te allen tijde zeker van zijn dat de schade die is ontstaan vergoed zal worden. Een slachtoffer loopt hierdoor niet het risico dubbel gepakt te worden door eerst een ongeval en later het onvermogen van de dader om de schade te vergoeden. Een autoverzekering tegen de Burgerlijke Aansprakelijkheid zal maximaal tussen de 1 en 2,5 miljoen euro uitkeren. Dit lijkt op het eerste gezicht een hoop, maar de kosten van een ongeval kunnen in geval van blijvend lichamelijk letsel zeer hoog oplopen. Veel mensen hebben dit geld niet zomaar achter de hand, waardoor iedereen verplicht is zich tegen dit risico te verzekeren.

Een autoverzekering tegen de Burgerlijke Aansprakelijkheid dekt geen enkele schade die aan het eigen voertuig kan ontstaan. Het is hiermee puur een verzekering tegen de schade die kan worden toegebracht aan derden. Het valt echter wel aan te raden om te kiezen voor een meer uitgebreide dekking en zo ook schade aan het eigen voertuig te dekken. Met name bij nieuwe auto's kunnen de kosten van materiŽle schade aan de eigen auto flink oplopen, waardoor het loont om een autoverzekering te kiezen met een wat hogere premie per maand, maar ook een meer uitgebreide dekking.

Mini en Maxi Omnium

De beschikbare dekkingen voor een autoverzekering naast die tegen de Burgerlijke Aansprakelijkheid zijn de Mini en Maxi Omnium autoverzekering. Met de Mini Omnium dekking is ook de schade aan het eigen voertuig door invloeden van buitenaf gedekt. Hierbij kan worden gedacht aan schade als gevolg van een flinke hagelbui of schade door storm. Dit valt uiteraard buiten de eigen schuld, waardoor de verzekering zal uitkeren om de schade te laten repareren of een nieuwe auto aan te schaffen. De dekking van een Maxi Omnium verzekering gaat zelfs nog verder, hierbij wordt ook schade gedekt die zelf aan het voertuig wordt toegebracht. Voorwaarde hierbij is wel dat het niet opzettelijk is gebeurd. Wanneer dit wel het geval is en de verzekeraar dit aan weet te tonen zal deze niets uitkeren en komen de kosten van de schade alsnog voor de rekening van de bestuurder.

De Mini en Maxi Omnium dekkingen zijn vooral aangeraden voor nieuwere auto's. Nieuwe auto's met een leeftijd tot maximaal vier jaar zijn doorgaans het best af met een Maxi Omnium autoverzekering. Een eventuele schade kan flink wat kosten, wat de hogere premie voor de verzekering rechtvaardigt. Een auto van 4 tot ongeveer 8 jaar oud kan het best worden verzekerd met een Mini Omnium autoverzekering.