Aangeraden Verzekeringen

Deze verzekeringen kan je best echt wel hebben...

Wij helpen je met het selecteren van de juiste soorten verzekeringen in je eigen portfolio. We bekijken alleen de types verzekeringen waarvan wij vinden: "deze heb je echt wel nodig".

Geniet van onze gratis site. We hebben er erg hard aan gewerkt, en we zijn er trots op!

Reisverzekering

Een reisverzekering is erg gebruikelijk en wordt dan ook iedereen aangeraden. Zonder reisverzekering is de reiziger zelf verantwoordelijk voor veel medische kosten tijdens de reis en de kosten als gevolg van schade aan de bagage of diefstal hiervan. Zeker tijdens een vakantiereis wordt dit door veel mensen als extra vervelend ervaren. Een reis brengt voor veel mensen al de nodige spanningen met zich mee en financiŽle zorgen zijn dan wel het laatste waar ze zich zorgen over wensen te maken. Met een reisverzekering is het mogelijk om een stuk onbezorgder op reis te gaan en daarmee meer te genieten van de vakantiereis.

Kortlopend of doorlopend?

Er zijn twee mogelijkheden voor iedereen die een reisverzekering af wil sluiten. Een ieder kan kiezen uit een kortlopende of een doorlopende reisverzekering. Uiteraard hebben beide varianten zo hun voor- en nadelen. Door de variant te kiezen die het best past bij de persoonlijke situatie kan de beste reisverzekering worden afgesloten, die daarnaast ook nog eens zo voordelig mogelijk zal uitpakken.

Een kortlopende reisverzekering is het best geschikt voor mensen die niet veel reizen. Met niet veel reizen wordt in dit geval ongeveer 20 dagen in het buitenland bedoeld. Iedereen die minder dan 20 dagen per jaar in het buitenland verblijft kan het best een kortlopende reisverzekering afsluiten. Een veertiendaagse reis naar Spanje in de zomervakantie kan daarom het best worden gecombineerd met een kortlopende reisverzekering als het gezin de rest van het jaar hard werkt voor deze vakantie en niet naar het buitenland gaat. De verzekering kan daarnaast volledig op deze vakantie worden toegespitst waardoor de voorwaarden zo kunnen worden gekozen dat deze het best past bij de reis die gemaakt gaat worden.

Aan de andere kant wordt het reizigers die per jaar meer dan 20 dagen in het buitenland verblijven aangeraden om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Met een doorlopende reisverzekering zijn reizigers altijd verzekerd wanneer ze op reis gaan. Het grote voordeel is dan natuurlijk dat er niet voor elke reis nagedacht hoeft te worden over het afsluiten van een reisverzekering. Dit is automatisch voor het gehele jaar gebeurd, waardoor bijvoorbeeld de bagage tijdens elke reis gedurende dat jaar verzekerd is. Daarnaast is het ook nog eens voordeliger dan het steeds apart afsluiten van een reisverzekering. Dit komt door het feit dat een verzekeraar altijd een bedrag rekent voor het verzekeren zelf en het afsluiten van de verzekering. Door een keer per jaar een doorlopende reisverzekering af te sluiten hoeven deze afsluitkosten maar eenmalig betaald te worden en kan er dus op de totale som van verzekeringen worden bespaard.

Dekking

Naast de keuze tussen een doorlopende of een kortlopende reisverzekering dient er ook gekozen te worden tussen de verschillende dekkingen. Een wereldwijde dekking is de meest dure variant, maar natuurlijk wat overbodig wanneer er alleen reisjes worden gemaakt naar bestemmingen binnen Europa. Bij een kortlopende reisverzekering kan de dekking natuurlijk het best worden afgestemd. Bij een doorlopende reisverzekering dient er van tevoren een inschatting van de benodigde dekking te worden gemaakt.