Aangeraden Verzekeringen

Deze verzekeringen kan je best echt wel hebben...

Wij helpen je met het selecteren van de juiste soorten verzekeringen in je eigen portfolio. We bekijken alleen de types verzekeringen waarvan wij vinden: "deze heb je echt wel nodig".

Geniet van onze gratis site. We hebben er erg hard aan gewerkt, en we zijn er trots op!

Levensverzekering

Een van de aangeraden verzekeringen is de levensverzekering. Met een levensverzekering kan er in principe gespaard worden voor een uitgave die in de toekomst gedaan moet worden. Het grote voordeel van een levensverzekering is dat er fiscale voordelen genoten kunnen worden en het daarmee een voordelige manier is om geld te sparen. Door maandelijks een bepaald bedrag aan levensverzekeringpremie in te leggen wordt er een kapitaal opgebouwd. Aan het begin van de levensverzekering wordt deze maandelijkse premie bepaald en wordt er een einddatum vastgesteld. Zodra deze einddatum is aangebroken zal de verzekering het kapitaal uitkeren. Dit kan ineens gebeuren, maar het is ook mogelijk om voor maandelijkse termijnen te kiezen. Met name in het laatste geval kan de uitkering van de levensverzekering goed worden gebruikt om het pensioen aan te vullen en zo voldoende inkomen te behouden om in de huidige woning te kunnen blijven wonen of niet achteruit te hoeven gaan in de levensstandaard.

Toepassingen

Een levensverzekering wordt ook aangeraden voor mensen die graag sparen met fiscaal voordeel voor een grote uitgave in de toekomst. Zo is het mogelijk om met een levensverzekering kapitaal op te bouwen voor een kind dat in de toekomst gaat studeren. Een studie kost doorgaans een hoop geld en een levensverzekering is daarom een goede manier om hier kapitaal voor bij elkaar te sparen.

Daarnaast is het mogelijk om een levensverzekering te gebruiken om de hypotheek op het huis aan het eind van de looptijd af te lossen. Door te kiezen voor een aflossingsvrij woonkrediet kan er gedurende de gehele looptijd een maximaal fiscaal voordeel worden genoten, vanwege de hoge rentebetalingen en het gebrek aan aflossingen. Aan het eind van de looptijd zal er met de levensverzekering voldoende kapitaal zijn opgebouwd om de hypotheek in één keer af te lossen met het bedrag dat dan vrijkomt.

Uitkering

Een levensverzekering kan in principe zo voordelig worden gemaakt als een ieder zelf wil. Het is namelijk mogelijk om te kiezen tussen een gegarandeerde of een voorwaardelijke uitkering en daarmee eventueel een lagere premie te betalen. Zo is het mogelijk om te kiezen voor uitkering, mits de verzekeringnemer nog in leven is. Mocht de verzekeringnemer komen te overlijden voordat de datum van uitkering is bereikt, dat zal de verzekering niet uitkeren. Dit is de variant waarbij de premie voor de levensverzekering is laagst is, omdat de verzekeraar de kans heeft niet uit te hoeven keren en zo geld te besparen. Wanneer er wordt gekozen voor een gegarandeerde uitkering zal bij het vroegtijdig overlijden van de verzekeringnemer de uitkering worden gedaan aan de nabestaanden. Dit is een duurdere variant, omdat de verzekeraar sowieso uit zal moeten keren. Het is daarnaast ook nog mogelijk om te kiezen voor een 10/20 uitkering. Hierbij wordt het volledige bedrag uitgekeerd wanneer beide partners nog in leven zijn op de datum van uitkering. Wanneer een van beide is overleden wordt er echter nog maar de helft uitgekeerd. De premie van deze levensverzekering zit tussen de twee voorgaande in en is populair, aangezien één partner een lagere uitkering nodig heeft dan dat twee nodig hebben.