Wij helpen je met het selecteren van de juiste soorten verzekeringen in je eigen portfolio. We bekijken alleen de types verzekeringen waarvan wij vinden: "deze heb je echt wel nodig".
Geniet van onze gratis site. We hebben er erg hard aan gewerkt, en we zijn er trots op!
Een van de verzekeringen die een ieder aangeraden wordt is de hospitalisatieverzekering. Jaarlijks krijgt ongeveer 1 op de 10 Belgen te maken met een ziekenhuisopname. Doorgaans brengt dit een hoop kosten met zich mee. Zo dienen de kamer, het bed, de geneesmiddelen, de honoraria en de behandelingskosten te worden vergoed. Al met al kan dit bedrag behoorlijk oplopen, waardoor lang niet iedereen dit zomaar kan betalen. Wie niet voldoende spaargeld achter de hand heeft om een dergelijke klap op te kunnen vangen doet er daarom goed aan om een hospitalisatieverzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt de ziekenhuiskosten en zorgt er daarmee voor dat de patiënt zich in ieder geval geen zorgen hoeft te maken over de financiële afwikkeling van de zaak. De patiënt heeft doorgaans al genoeg zorgen aan het hoofd vanwege de reden van opname, waardoor het wel zo fijn is als de financiën verder geregeld zijn.
De kosten van een hospitalisatieverzekering kunnen flink uiteen lopen, dit is namelijk sterk afhankelijk van de persoon die de verzekering afsluit. De verzekeraar probeert aan de hand van het persoonlijk profiel in te schatten hoe hoog de kans is op een ziekenhuisopname. Het is daarom verstandig om een hospitalisatieverzekering af te sluiten op momenten dat de kans niet zo groot is om in het ziekenhuis te belanden. Het wordt daarom dan ook niet aangeraden aan een hospitalisatieverzekering te beginnen als zwangere vrouw of oudere boven de 60. In beide gevallen zal de verzekeraar meer premie gaan rekenen aangezien de kans groot is dat deze mensen in het ziekenhuis zullen belanden.
De totale extra kosten van de premie kunnen oplopen tot maar liefst 70%, bovenop de reguliere premie voor een hospitalisatieverzekering. De normale premie voor een hospitalisatieverzekering is gelukkig relatief laag, waardoor ook het totaal voor zwangere vrouwen en ouderen op zich nog te overzien valt, maar het wordt sterk aangeraden om in andere periodes een hospitalisatieverzekering af te sluiten. Dit is een stuk voordeliger en biedt dezelfde dekking, waardoor een eventuele ziekenhuisopname geen onverwacht hoger kosten met zich mee zal brengen. Dit is met name prettig in gevallen waarin er niet op een opname gerekend was en er plotseling tijd moet worden doorgebracht in een ziekenhuisbed, dat absoluut niet gratis is.
De dekking van een hospitalisatieverzekering is volledig zelf samen te stellen. Uiteraard is de prijs van de verzekering sterk afhankelijk van de gekozen dekking. Hoe meer er meeverzekerd wordt en hoe meer luxe er wordt gekozen, des te hoger de premie voor de hospitalisatieverzekering uit zal vallen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een privékamer of een thuisoppas mee te verzekeren. Deze zaken kunnen het verblijf in het ziekenhuis een stuk aangenamer maken en minder zorgen met zich meebrengen, maar het brengt wel een hogere premie met zich mee. Het wordt daarom doorgaans aangeraden om de hospitalisatieverzekering zo sober mogelijk te houden en daarmee vooral de opname zelf te verzekeren. Dit is de grootste kostenpost voor veel mensen en kan dus het best worden afgedekt met de verzekering.